Labiomista - Koen Vanmechelen

Op de site van de voormalige mijn en zoo van Zwartberg verrijst onder de vleugels van kunstenaar Koen Vanmechelen LABIOMISTA, een inspirerende ‘mix van leven’. 
Samen met stad Genk creëert hij deze nieuwe fascinerende plek. De site is momenteel nog in volle ontwikkeling en opent voor het publiek in juni 2019.

LABIOMISTA staat voor verbinding. 
Koen Vanmechelen’s wonderlab. Een tuin van orde en chaos, een arena van cultuur en natuur.
Een park van dieren (en mensen), planten, schimmels, bacteriën en sculpturen. Zichtbaar en verborgen, onder onze voeten en boven onze hoofden. Een onderdompeling in het denken en worden van de kunstenaar.
Heden, verleden en toekomst. Domesticatie en de-domesticatie. Erfgoed, natuur, (levende) kunst, architectuur. Kunstenaar, stad, gemeenschappen, industrie en natuur. Elke onderdeel communiceert met het andere. 

“LABIOMISTA wil een nieuwe generatie inspireren in het vinden van duurzame manieren om een nieuwe samenleving te creëren op basis van de idee van bioculturele diversiteit.”
– Koen Vanmechelen 

NOMADLAND 
Vlakbij liggen de volkstuintjes aan de Meeuwerstraat. Niet alleen fysiek maar ook inhoudelijk is er een sterke link. Hier wordt onder de naam NOMADLAND samen met de buurt verder gebouwd aan een plek waar mensen elkaar ontmoeten. Met een nieuwe picknickplek en ruimte voor foodtrucks en evenementen met en voor de buurt.

Locatie

Marcel Habetslaan 50
3600 Genk

Meer info

Bezoek de website